Meta, entinen Facebook, on ottanut suuria harppauksia tekoälyn hyödyntämisessä tuomalla uusia ja edistyneitä ominaisuuksia suosittuihin sovelluksiinsa, WhatsAppiin ja Instagramiin. Näiden päivitysten tavoitteena on parantaa käyttäjäkokemusta ja tarjota entistä älykkäämpiä toimintoja, jotka helpottavat arkea ja lisäävät sovellusten monipuolisuutta.

Tekoäly WhatsAppissa

WhatsApp on yksi maailman suosituimmista viestintäsovelluksista, ja nyt Meta on tuomassa siihen uusia tekoälyominaisuuksia, jotka tekevät sovelluksesta entistä käyttäjäystävällisemmän ja toimivamman.

Uudet ominaisuudet

  1. Älykkäät vastaukset: WhatsAppin uusi tekoäly pystyy ehdottamaan kontekstuaalisia vastauksia viesteihin, mikä tekee viestinnästä nopeampaa ja sujuvampaa.
  2. Automaattinen kääntäminen: Tekoäly kääntää viestit reaaliajassa eri kielille, mikä helpottaa kansainvälistä viestintää.
  3. Viesteihin liittyvät ehdotukset: Tekoäly tunnistaa viestien sisällön ja ehdottaa esimerkiksi tapaamisten järjestämistä tai muistutusten asettamista suoraan keskustelusta.

Tekoäly Instagramissa

Instagram on toinen Metan sovellus, joka on saanut uusia tekoälypohjaisia ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat nauttia entistä personoidummasta ja interaktiivisemmasta kokemuksesta.

Uudet ominaisuudet

  • Sisällön suositukset: Tekoäly analysoi käyttäjien mieltymyksiä ja suosittelee sisältöä, joka kiinnostaa heitä eniten.
  • Automaattinen kuvanmuokkaus: Tekoäly voi ehdottaa kuvanmuokkaustyökaluja ja suodattimia, jotka parantavat kuvan laatua ja tekevät siitä houkuttelevamman.
  • Interaktiiviset tarinat: Tekoäly mahdollistaa tarinoiden luomisen ja muokkaamisen automatisoidusti, mikä tekee niiden tuottamisesta helpompaa ja nopeampaa.

Meta ja Suomi

March 16, 2022, Brazil. 

Meta on aktiivisesti laajentamassa tekoälyominaisuuksiaan myös Suomessa, jossa WhatsApp ja Instagram ovat erittäin suosittuja sovelluksia. Suomessa moni viettää vapaa-aikaansa erilaisten aktiviteettien, kuten mölkyn pelaamisen, parissa. Mölkky säännöt ovat monille suomalaisille tuttuja, ja nyt he voivat jakaa näitä hetkiä entistä helpommin Instagramin uusien tekoälyominaisuuksien avulla. WhatsAppin älykkäät vastaukset ja käännösominaisuudet puolestaan helpottavat yhteydenpitoa kansainvälisten ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Yhteenveto

Metan panostus tekoälyn kehittämiseen tuo mukanaan merkittäviä parannuksia sekä WhatsAppiin että Instagramiin.

Älykkäät vastaukset, automaattiset käännökset ja personoidut sisältösuositukset tekevät sovellusten käytöstä sujuvampaa ja miellyttävämpää. Suomessa nämä uudet ominaisuudet tulevat varmasti otettua innolla vastaan, kun ne helpottavat sekä arjen viestintää että vapaa-ajan jakamista sosiaalisessa mediassa. Metan tekoälylaajennukset osoittavat, että tulevaisuudessa älypuhelinsovellukset voivat tarjota entistä enemmän käyttäjälähtöisiä ja innovatiivisia ratkaisuja.