Nykyaikaisissa pokerihuoneissa voit pelata sekä pienissä että isoissa pöydissä. Hanna Hurtta päätti selvittää, mikä on paras vaihtoehto aloittelijoille.

Nettipokerin pelaamisen strategiaan vaikuttavat monet tekijät. Peruskohta on pöydän pelaajamäärä. Kilpailijoiden määrä määrittää noudatettavan taktiikan.

Olemassa olevat rajat

Yksi tärkeimmistä pokerilajien välisistä eroista on osallistujien määrä. Tämä johtuu yksinkertaisesta algoritmista: mitä enemmän kortteja jaetaan, sitä vähemmän ihmisiä voi osallistua. Top 10 nettikasinot tarjoavat pokeria sekä virtuaalisilla että oikeilla vastustajilla.

Pokerihuoneet tarjoavat pöytiä, jotka on suunniteltu erilaisille vastustajamäärille. Jokainen pelaaja voi siis löytää itselleen sopivat olosuhteet. 

Nettipokerissa on 3 erilaista pöytätyyppiä:

  • Lyhyt: enintään 8 pelaajaa;
  • Pitkät: enintään 10 pelaajaa;
  • Heads-up: 2 pokerinpelaajaa on sallittu.

Aloittelijat valitsevat pöydät omien mieltymystensä mukaan. Erityisen tärkeää on kuitenkin nettipokerissa käytettävä taktiikka.

Miten pelaajat istuvat

Istumajärjestys nettipokerissa on mahdollisimman yksinkertainen. Vapaan paikan saatuaan pokerinpelaaja voi liittyä käteen. Valitsemalla käteispelin käyttäjä voi liittyä käteen tai poistua siitä silloin, kun hän katsoo sen tarpeelliseksi. On pidettävä mielessä, että tällainen mahdollisuus merkitsee jatkuvaa pelaajamäärän vaihtelua. Näin ollen pelin taktiikan tulisi olla hallinnassa, sopeutua tilanteeseen.

Pelaajien vähimmäismäärä nettipokerissa – 2 osallistujaa. Jos yksi henkilö jää pöytään, korttien jakaminen keskeytetään. 

Turnauspokerissa käytetään muita sääntöjä. Asetettuun rajaan vaikuttavat tekniset valmiudet, käyttäjien määrä, formaatti. Joissakin turnauksissa voi osallistua yli 100 pelaajaa. Epäilemättä tässä tapauksessa on vaikeampi voittaa, mutta työskentely käytetyn taktiikan lisää mahdollisuuksia. 

Pöydän pituuden ja strategian välinen suhde

Kokeneet pokerinpelaajat huomaavat monia tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat pelin lopputulokseen. Vastustajien tyyliä, pelimuotoa ei pidä jättää huomiotta. Nettipokerissa pöydässä olevien ihmisten määrä vaikuttaa kuitenkin strategioiden käyttöön. Pokerinpelaajan tulisi ottaa huomioon paitsi todellinen vastustajien määrä, myös valitun pöydän maksimimäärä. On ymmärrettävä, että pelaaminen 5 vastustajan kanssa eroaa merkittävästi taistelemisesta 10 vastustajan kanssa.

Jokaista pöytää varten on olemassa erillinen taktiikka, joka voi johtaa pelaajan voittoon:

  • Jopa 3 pokerinpelaajaa. Tämä pöytä merkitsee kovaa peliä, jossa on mahdotonta pärjätä ilman bluffia. Valitsemalla toisen strategian pelaaja ottaa riskin, että hän menee vararikkoon usein toistuvien blindien vuoksi. Tiukka taktiikka on myös parempi hylätä, koska pienessä pöydässä osallistujat pelaavat usein keskivahvoja kortteja.
  • 4-7 vastustajaa. Tämä strategia yhdessä bluffaamisen kanssa on hyvä vaihtoehto tällaisessa pöydässä. Tiukka ja aggressiivinen tyyli sopii keskivahvojen korttien pelaamisesta huolimatta.
  • Pitkä pöytä (8-10 pelaajaa). Tämä on vaihtoehto, jossa pelaaja voi harjoittaa tit-for-tat-strategiaa. On mahdollista pelata vahingoittumatta ja odottaa rauhallisesti sopivia käsiä.

Pokerinpelaajan tulisi muistaa todellisen osallistujamäärän vaikutus asemiin. Täysi paikka (pitkä pöytä) tarkoittaa paikkoja alkupäässä ja keskellä. Näin ollen pelaajan poistuminen johtaa paikkojen vähenemiseen. Kun pidät kiinni taktiikastasi, sinun on hallittava vastustajien määrää. Pitkiä pöytiä varten suunnitellut strategiat lakkaavat toimimasta, jos jäljellä on kolme pelaajaa.

Pokerinpelaajat suosittelevat aloittelijoille Hold’emia 8 tai 10 pelaajalle matalilla rajoilla. Näin voit ymmärtää pelin hienoudet ja saada kokemusta riskeeraamatta omia rahojasi. 

Tiukka strategia on yksi parhaista vaihtoehdoista sekä aloittelijoille että kokeneille pokerinpelaajille. Pelaaja pystyy välttämään vaikeita tilanteita ja vähentämään riskit minimiin. Tämän taktiikan käyttäminen onnistuu parhaiten pöydissä, joissa on suuri määrä pelaajia. Näin ollen 8-10 osallistujaa on optimaalinen vaihtoehto voiton tekemiseen. Nettipokerissa on kuitenkin otettava huomioon muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa pelin lopputulokseen.